Tuin onderhoud
Dakkapel offerte aanvragen

Tuinonderhoud Tips

Zelf kunt u ook heel wat doen om uw tuin mooi te houden. Wij hebben een aantal tips voor u samengesteld die u helpen bij het mooi houden van uw tuin. Door deze tips kunt u volop genieten van uw tuin tijdens elk seizoen van het jaar. Lees snel verder en kom er achter hoe u uw tuin het best kunt onderhouden!

Gazon onderhoud

Een groen gazon, daar kunt u van genieten. In zowel de lente als de zomer, maar misschien ook het najaar brengt u waarschijnlijk veel tijd door in de tuin. Wij raden u aan zo snel mogelijk te starten met het onderhoud van uw gazon. U kunt aan de gang gaan met het verwijderen van het mos dat zich op gazon bevindt. Dit kunt u doen met een verticuteerhark. Als u last heeft van heel veel mos? Dan kan het zijn dat uw grond te droog of te zuur is. In dit geval kunt u het best de hulp inschakelen van een ervaren tuinman.

Zaaien en maaien

Heeft u last van kale plekken in uw gazon? Zaai dan opnieuw! Zodra u de zaadjes gestrooid hebt, harkt u ze licht in. Vogels willen deze zaadjes nog wel eens opeten dus is het handig dat u de gezaaide plekken beschermt met een net. Naast het zaaien van nieuw gras kunt u de kale plekken ook vervangen door een nieuwe graszode. Zo is uw gazon direct hersteld.

Onkruid wieden

Onkruid groeit overal waar het ruimte, licht en voeding vindt. Onkruid kunt u moeilijk voorkomen, wel kunt u het weg halen. Wieden kost wat moeite, maar als u dit een seizoen lang vol houd heeft hier volgend jaar aanzienlijk minder last van. Er zijn hier en daar wel wat trucjes om onkruid te slim af te zijn, maar het zal altijd wel een plekje vinden. U kunt de mate waarin het terugkeert wel bepalen door het goed te wieden.

Terugbelverzoek

Contactformulier

Kluskeur keurmerk

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn werken wij samen met Kluswebsite. Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos.